DUOBAAN XL

duobaanduo(at)gmail.com – 0032 498 85 93 60

Duobaan XL

Is een kunstenaarscollectief bestaande uit een beeldend kunstenaar, accordeoniste en woordkunstenaar. Samen creëren zij voorstellingen, klinkende filmpjes en poëtische performances. Ze performden in het bos van het Festival van Vlaanderen Gent, creëerden ‘The sound of M’ voor Festival van Vlaanderen Mechelen, traden zaalvullend op in onder andere het Concertgebouw Brugge en De Bijloke Gent, bouwden aan hun oeuvre op residenties in Rome en Parijs en werden recent uitgenodigd voor de Post Paradise series in Birmingham.

Barbara Eva Ardenois

Barbara Eva Ardenois is accordeoniste | performer | drager van verwondering

Betrokken in verschillende aspecten van musiceren en werkzaam op het gebied van hedendaagse klassieke muziek, performance met klank en wereldmuziek.

Speelt in het collectief Duobaan Xl, in het improvisatieduo ‘The wind will carry us’ met klarinetist AnnaMarie Ignarro en in het rootsproject Strograss.

A. De Causmaecker

A. De Causmaecker is een beeldend kunstenaar die zich zowel thuisvoelt in haar atelier als in de muziek theatrale wereld. Ze maakt scenografieën voor tentoonstellingen, exposities in theaterzalen en creëert ruimtes voor hedendaags klassieke muziek.

Ze werkte samen met ensembles als het Spectra Ensemble, Champ d’ Action, Duo Adentro, Odysseia ensemble en componisten als Annelies Van Parys, Julia Emmery en Linde Timmermans. Vanaf 2019 is ze als vaste beeldend kunstenaar verbonden aan Tiptoe Company en als maker bij champdAction.

Marieke De Maré

Marieke De Maré schrijft en performt, regisseert en doceert. Ze behaalde een masterdiploma Dramatische Kunsten, optie Woordkunst aan het Conservatorium van Antwerpen. Ze startte haar carrière met de voorstelling De liefde van meneer Bert, een productie van Kopergietery Gent in een regie van Eva Bal. Daarna maakte zij samen met Maud Vanhauwaert haar eerste eigen voorstelling Het begint goed in Theater Malpertuis. Voor Concertgebouw Brugge maakte ze samen met Capriola Di Gioia de voorstelling All for love. Marieke toerde met haar eerste monoloog Ik denk dat wat mij vervult sneeuwwitte doorschijnende liefde is door Vlaanderen. Daarnaast werkte Marieke als freelancer voor Radio 1, Radio 2 en Klara. Twee keer al werd ze voor de VRT genomineerd voor de Prix Europa met haar mockumentary’s. Ze regisseerde een zelf geschreven jongerenproductie Bubbels en maakte een installatie voor de productie Du Bist Alles voor het theaterfestival Boulevard Nederland. In opdracht van het Festival van Vlaanderen Mechelen maakte Marieke een nieuwe monoloog met hedendaags operazangeres Els Mondelaers: Let’s all be quiet for a while. Samen met cellist Benjamin Glorieux maakte ze de performance Berg en met het ensemble Les Abbagliati maakte ze vorig jaar een nieuwe voorstelling. Ze schreef een theatertekst voor het Spiegeltheater Roeselare en regisseerde de voorstelling La Barca (ism Roeselaars Kamerkoor olv. Bart Naessens). Marieke maakt deel uit van DUOBAAN XL, een trio dat grenzen opzoekt tussen muziek, performance, klank, geluid en poëzie. Tussendoor vertelt ze grote en kleine verhalen, verzorgt ze presentaties en performances en geeft ze tal van theaterateliers voor jongeren (Larf, Kopergietery, Vrijstaat-o, Mus-e). Ze geeft ook les aan de Kunstacademie van Torhout. In voorjaar 2019 wordt haar eerste roman uitgegeven bij Uitgeverij Vrijdag.

 

wit-vlak

barbara.jpg